Пчелка маркет

 

 

Інгредієнти:

Рис ТМ «Щедрі брати» - 340 г

Вершкове масло - 50 г

Невелика цибулина - 1 шт.

Курячий бульйон - 2 л

Біле сухе вино - 125 мл

Пармезан тертий - 60-80 г

Сіль

Чорний перець свіжого помелу

 

Дрібно наріжте цибулю. У великому сотейнику на середньому вогні розтопіть 30 г вершкового масла. Додайте цибулю і готуйте на повільному вогні, помішуючи, поки цибуля не стане м'якою і прозорою, не змінивши кольору. Поки цибуля готується, доведіть до кипіння бульйон. Збільшіть вогонь під цибулею, додайте рис і почніть помішувати його широкими рухами. Приблизно через 3 хвилини, коли рис почне виглядати вапняним і стане прозорим, влийте вино. Перемішуйте рис, поки він повністю не вбере вино. Продовжуючи помішувати, почніть вливати гарячий бульйон порціями приблизно по 250 мл за раз. Постійно помішуйте різотто, щоб рис готувався рівномірно і не пристав до дна. Коли вбереться 1.5 л бульйону, почніть додавати по 125 мл за раз і почніть пробувати рис. Він повинен бути ніжним, але щільним при укусі. Зніміть сотейник з вогню, коли рис ще трохи більш пружний, ніж хотілося б. Введіть в різотто вершкове масло і енергійно перемішайте різотто по колу. Вмішайте пармезан і приправте сіллю і перцем за смаком. Дайте різотто постояти кілька хвилин, потім розкладіть в тарілки і відразу ж подавайте.

Смачного!