Пчелка маркет

 

 

Інгредієнти:

Для коржів:

Сметана 15% ТМ «Слов'яночка» - ½ ст.

Масло вершкове - 200 г

Борошно - 2 ст.

Цукор білий - 1,5 ст.

Цукор коричневий - ½ ст.

Какао-порошок - ¾ ст.

Сода - 1 ч.л.

Сіль-1 ч.л.

Яйця - 2 шт.

Ванільний екстракт - 1 ч.л.

Масло вершкове для змащування форми

Для крему:

Шоколад чорний (дрібно порубаний) - 670 г

Масло вершкове - 300 г

 

Увімкнути духовку для попереднього розігріву до 180 градусів. Дві форми змастити вершковим масло і застелити пергаментом. У великій мисці змішати борошно, цукор, какао порошок, соду і сіль. У невеликому сотейнику змішати вершкове масло і 1 склянку води, довести до кипіння. Вилити цю суміш в борошно і перемішати міксером на повільній швидкості. Потім ввести в цю масу яйця (по одному за раз), сметану і ванільний екстракт. Вилити тісто в підготовлені форми і поставити в попередньо розігріту духовку, випікати близько 35-45 хвилин, до чистої дерев'яної палички. Готові коржі дістати з духовки і дати охолонути прямо в формах при кімнатній температурі хвилин 20. Тим часом приготувати крем. Для цього необхідно шоколад розтопити в мікрохвильовці або на пару, періодично помішуючи. Потім додати в шоколад вершкове масло і добре збити міксером або блендером. Один корж викласти на тарілку сервіровки, змастити 3/4 склянки крему, накрити іншим коржем і змастити весь торт кремом. Поставити готовий торт в холодильник для охолодження годин на 6-8.


Смачного!